ETSI
0,00€(0kpl)
Vahvista tilaus

Vinkkejä kesärenkaiden valintaan.

Takaisin

Renkaiden vaihtopäätös tulee tehdä ajoneuvon käyttöolosuhteiden perusteella, sillä sesonkiajan ulkopuolella sää voi olla epävakaa ja lämpötilat voivat vaihdella suuresti vuorokauden sisällä. Siksi, jos käytät ajoneuvoa pääasiassa aamulla ja illalla, älä kiirehdi asentamaan kesärenkaita. On parempi odottaa, kunnes vuorokauden keskilämpötila on pysyvästi 5-7°C.

 Kun käytät vanhoja renkaita, tarkista jäljellä oleva kulutuspinnan syvyys. sen tulee olla vähintään 2,5–3 mm. Muussa tapauksessa renkaan pito-ominaisuudet heikkenevät. Kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä. 5 vuotta vanhat kesärenkaat suositellaan vaihtaa uusiin, sillä niiden ulkokunnosta ja urasyvyydestä riippumatta kumi menettää kimmoisuutensa ajan myötä. Kumissa voi myös esiintyä halkeamia. Ajotavasta ja tieolosuhteista riippuen saattaa renkaiden vaihto olla tarpeen useamminkin.Uusia renkaita valittaessa on tärkeää valita oikea pintakuvio ajoneuvon käyttöolojen mukaan. Esimerkiksi symmetriset renkaat, joissa ei ole suunnattua kuviota tarjoavat hiljaisen ajoäänen. Ne ovat edullisia, niissä on tasapainoiset ominaisuudet ja ne voidaan kääntää. Epäsymmetrisellä kuvioinnilla renkaat ovat monipuolisimpia. Ne varmistavat että auto pysyy tiellä sekä kuivissa että märissä olosuhteissa, joten ne ovat ihanteellisia urheilulliseen ajoon.

Erilaiset renkaiden kulutuspinnat:Suunnatut renkaat (pyörimissuunnaltaan määrätty) ovat välttämättömiä sateisilla alueilla, koska vähentävät vesiliirron riskiä.
kun valitset renkaan kokoa valmistajan suosituksista lämpimälle vuodenajalle, suosittelemme valita leveämmät. Tällaisilla renkailla on laajempi kontaktipinta ja parempi pito kuivalla tienpinnalla. Huomaa kuitenkin, että sen riski joutua vesiliirtoon on suurempi.
ak24.fi
X
Osamaksun laskuri
Hinta kpl.
Määrä
Yhteensä
Määräaika (kuukautta)
Käsirahan suuruus %
Osamaksun laskuri Kuukausimaksu